Wednesday, May 26, 2010

Transfăgărăşan - Transzfogaras hágó Romániában

Románia legnagyobb hágója, még Ceausescu építettette a kommunizmus évei alatt. Most nem akarok erről a hágóról írni, hanem csak annyit röviden, hogy a Topgear-es srácok kijelentették, hogy ez a legjobb hágó a világon.
Mivel ez a hágó nincs messze tőlünk, úgy döntöttünk páran, (v8cars és totalcar) hogy idén júniusban meglátogatjuk, és személyesen tapasztaljuk meg, mi ebben a hágóban a "legjobb".
Tehát most készülünk az útra, úgy tűnik, hogy kapunk egy Dacia Dustert tesztelésre, az erősebbik dízelt, így stílusosan román hágót, román autóval tesztelünk...

3 comments:

  1. Csodálatos élményben lesz részetek, a táj csodálatos, ideális egy Duster teszteléséhez. Várjuk a tapasztalatokat, élményeket, beszámolót! :)

    ReplyDelete
  2. Meglesz. Nemsokára indulunk. Természetesen nemcsak ide megyünk, hanem más utakat is végigjárunk.

    ReplyDelete
  3. Jó régi a bejegyzés, de azért hozzá szólnék. Már én is voltam ezen a hágón (http://goaheadromania2.blogspot.com/2012/11/fogarasi-havasok-szg3.html), tényleg nagyon szép, de azért az túlzás, hogy ez lenne a legjobb hágó a világon. Akkor a Topgear-esek még nem voltak Svájcban vagy Ausztriában. Ott is körül kellene nézniük (meg talán Olaszországban és Franciaországban is).

    ReplyDelete